Nya namn och märkesdagar i kalendern för år 2020 – tillställningen kommer att sändas ut på nätet

Välkommen till en för alla öppen tillställning i Tankeförnan, Tiedekulma, i Helsingfors, Universitetsgatan 4, onsdagen den 29 augusti klockan 14.00-16.00 då den förnyade kalendern för år 2020 presenteras!

Den förnyade kalendern innehåller en ny flaggdag och en märkesdag utan flaggbild. Den finska namnsdagskalendern för 2020 ska få 35 nya namn och den finlandssvenska 38 nya namn.

Universitetets namnsdagsexperter docent Minna Saarelma-Paukkala och fil. dr. Leila Mattfolk berättar under eftermiddagen 29.8 om vilka namn som intas i kalender och varför. Likaså gästas tillställningen av representanter för statsförvaltningen och föreningsvärlden.

Tillställningen i Tankehörnan kommer att sändas ut på nätet, länken här: https://www.helsinki.fi/sv/aktuellt/unitube