logo sv

Julkaisut | Publikationer | Publications

Aktuellt

Nya namn och märkesdagar i kalendern för år 2020 – tillställningen kommer att sändas ut på nätet

Välkommen till en för alla öppen tillställning i Tankeförnan, Tiedekulma, i Helsingfors, Universitetsgatan 4, onsdagen den 29 augusti klockan 14.00-16.00 då den förnyade kalendern för år 2020 presenteras!

Den förnyade kalendern innehåller en ny flaggdag och en märkesdag utan flaggbild. Den finska namnsdagskalendern för 2020 ska få 35 nya namn och den finlandssvenska 38 nya namn.

Universitetets namnsdagsexperter docent Minna Saarelma-Paukkala och fil. dr. Leila Mattfolk berättar under eftermiddagen 29.8 om vilka namn som intas i kalender och varför. Likaså gästas tillställningen av representanter för statsförvaltningen och föreningsvärlden.

Tillställningen i Tankehörnan kommer att sändas ut på nätet, länken här: https://www.helsinki.fi/sv/aktuellt/unitube

Mer info fås av Leila Mattfolk, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Minna Meriläinen-Tenhu, @MinnaMeriTenhu, 050 415 0316, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Yliopiston almanakka 2016 nu också som app

2016 publiceras den traditionella Yliopiston almanakka också som app (på finska). Almanacksappen har skapats av Mobile Means. Företaget har haft en kalenderapp på marknaden sedan 2013, men från och med 2016 har samarbetet med Universitetets almanacksbyrå utökats och man har ytterligare utvecklat innehållet.

Läs mer >>

Yliopiston almanakka 2016 och Universitetsalmanackan 2016 har publicerats

Traditionella Universitetsalmanackan / Yliopiston almanakka är favoritalmanackan som har utkommit sedan 1608 (på svenska) och 1705 (på finska). Både den gula finska och den blå svenska almanackan är i fickformat (A6). Den finska upplagan ges också ut i ett större format (A4) med större text.

Universitetsalmanackan har från början också innehållit aktuella artiklar av experter på området. I 2016 års almanacka handlar artikeln om den varierande dagslängden och årstiderna i Finland och hur de påverkar vår hälsa. Timo Partonen, forskarprofessor vid Institutet för hälsa och välfärd, skriver bland annat om hur våra matvanor växlar med årstiderna, hur ljuset, temperaturen och åldern påverkar vår sömn och på vilket sätt den långa, mörka vintern påverkar hjärtat.

Läs mer >>

Almanacksbyrån betjänar också på sommaren

Almanacksbyrån betjänar allmänheten och media hela sommaren.Under de lugna sommarmånaderna passar det ypperligt att göra upp kalendrar.Leveranstiden för kalendermaterialet kan dock vara något längre än vanligt.

Kontakta oss på adressen almanakka@helsinki eller ring 02941 22942 vardagar kl. 9–15.

Vi önskar våra kunder och samarbetspartner en skön och avkopplande sommar!

Ny förläggare för Universitetsalmanackan

Den traditionella Universitetsalmanackan har hört till inventarierna i många hem redan i flera generationer.Utgivare av kalendern är Helsingfors universitet och förläggare från och med 2016 års upplaga är Kustannusosakeyhtiö Otava. Universitetsalmanackan 2016 utkommer i augusti 2015 på både svenska och finska (Yliopiston almanakka).

”Vi är glada över samarbetet och över att vi har fått den här anrika publikationen med i vårt utgivningsprogram”, konstaterar Otavas chef för facklitteratur Eeva Reenpää.

”Vi har undertecknat ett förlagsavtal med Otava om almanackorna för åren 2016–2020. Tidigare var Ajasto Paperproducts Oy förläggare”, berättar direktören för universitetets almanacksbyrå Minna Saarelma-Paukkala.

Läs mer >>

Almanacksbyrån har öppet också vid årsskiftet

Almanacksbyrån har öppet alla vardagar kl. 9–15, också kring jul och nyår. Byrån är stängd endast 24–26.12, 1.1 och 6.1. Det är ändå bra att beställa kalendermaterial i god tid, för kring jul och nyår kan det ta lite längre tid än vanligt för oss att leverera material.

Almanacksbyrån önskar sina kunder och samarbetspartner en fridfull jul och ett gott kalenderår 2015!

Telefon (vardagar kl. 9–15):

02941 22942 (beställningar, frågor om kalendrar och tideräkning)
02941 22947 (namnfrågor)

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Nya priser på Almanacksbyråns kalendermaterial

Almanacksbyrån inför nya priser på sina produkter 2015. För kunderna betyder det bland annat att antalet fakturor från Almanacksbyrån minskar.

”När vi tidigare i allmänhet skickade en räkning på halva summan för färdiga kalendermallar i samband med beställningen och en räkning för den resterande delen när kalendern publicerades i slutet av året, kommer vi från och med början av nästa år att fakturera för allt kalendermaterial redan i samband med beställningen.När kalendern har publicerats skickar vi en räkning för namnsdagsavgifterna som är bundna till upplagans storlek, och bara om storleken på upplagan avviker från den som meddelades i samband med beställningen”, berättar vd Minna Saarelma-Paukkala.

Läs mer >>

Universitetets namnsdagsalmanacka 2015 har utkommit

Yliopiston nimipäiväalmanakka 2015 – Universitetets namnsdagsalmanacka 2015 – Universitehta nammabeaivealmmenáhkki 2015

Universitetets namnsdagsalmanacka 2015 har utkommit och finns till salu i Unigrafias nätbutik.Namnsdagsalmanackan är en verklig guldgruva för alla namnintresserade.

Läs mer >>

Almanacksbyrån håller öppet hela sommaren

Almanacksbyrån har i år öppet hela sommaren. Vi tar emot beställningar också under sommarmånaderna, och det löns att beställa kalendermaterial i tid så att du undviker rusningen på hösten. Vi har öppet varje vardag kl. 9–15.

Vi önskar alla våra kunder och samarbetspartner en varm och skön sommar!

Telefonnumren till Almanacksbyrån har ändrats

I och med att Helsingfors universitet förnyar sina telefonnummer har också Almanacksbyrån fått nya nummer.

Våra nya telefonnummer är:

02941 22942 (beställningar, frågor om kalendrar och tideräkning / specialplanerare Asko Palviainen)

02941 22947 (namnfrågor / Almanacksbyråns direktör Minna Saarelma-Paukkala)

Vår telefonrådgivning är öppen vardagar kl. 9–15. Vi tar också emot beställningar och frågor per e-post. E-postadressen är Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Login Form