logo

kalenterintek

Kalenteritiedot

Kaikki hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään laskutuksessa alv 24 %. Hinnat koskevat vuoden 2022 aineistoja.

Kalenterin perustiedot

Hinta euroa 

Nimipäivät
Helsingin yliopisto pitää yllä suomalaista ja suomenruotsalaista nimipäiväkalenteria. Yliopistolla on nimipäiväluetteloihin tekijänoikeus, ja nimipäivien julkaiseminen on mahdollista vain Almanakkatoimiston luvalla. Myös mobiilisovelluksissa ja internetissä julkaistavat nimipäivätiedot ovat tekijänoikeuden alaisia. Nimipäivien tekijänoikeus

ks. nimipäivä-hinnasto

Päivälista
Suomalaisesta ja suomenruotsalaisesta päivälistasta löytyvät vuoden jako viikkoihin ja kuukausiin sekä päivien nimeäminen viikonpäiviksi; mukana viikkonumerointi, kaikki vuoden pyhäpäivät ja yliopiston virallisesti vahvistamat merkkipäivät. Lisäksi päivälistaan kuuluvat viralliset ja vakiintuneet liputuspäivät, tasaus- ja seisauspäivät sekä kesäajan alkaminen ja päättyminen. Vuosikerrasta 2016 lähtien päivälistan hinta ei ole sidoksissa painosmäärään.

49,50

Kuun vaiheet
Useimmissa almanakoissa ovat merkittyinä myös täydenkuun, uudenkuun ja puolikuun hetket. Almanakkatoimistosta saatte vuoden kaikkien kuun vaiheiden päivämäärät ja minuuttiluvut.

 30,90

 Muut kalenteritiedot

Varsinaisten kalenteriosioiden lisäksi kalentereihin sijoitetaan usein erilaisia tietosivuja.

Almanakkatoimiston valmiit tietosivut toimitetaan tekstitiedostona tai Word-dokumenttina tai InDesign idml -muodossa, jolloin aineiston voi tyypittää ja asemoida haluamallaan tavalla. Osa on saatavissa myös valmiiksi taitettuina kalenterisivuina, jolloin hintaan lisätään taittomaksu. Pyydä tarjous haluamallesi sivukoolle. Kustakin tietosivusta on ilmoitettu sen viitteellinen laajuus taskukalenterisivuina.

Taulukossa mainitaan, millä kielillä ko. tietosivu on saatavilla. Useimmat suomenkielisiksi mainitut aineistot voidaan tilauksesta toimittaa myös ruotsinkielisinä.

Lisäkäyttöhinta koskee saman sivun käyttöä jossakin muussa saman julkaisijan kalenterissa samana vuonna. Kaikki hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään laskutuksessa alv 24 %. Hinnat koskevat vuoden 2022 aineistoja.

Kalenteritietoutta

Hinta euroa  Lisäkäyttöhinta euroa
Auringon nousu- ja laskuajat (1 taskukalenterisivu)
Kalenterin perusaineistoa. Auringon nousu- ja laskuajat viiden peruspaikkakunnan mukaan kymmenen päivän välein.

Helsingin ja Oulun tiedot joka toiselta päivältä

Päivittäiset tiedot yksittäiselle paikkakunnalle
1. paikkakunta
seuraavat paikkakunnat
168168


168
49 / kpl
4949
Kalenterin juhlapäivät (1/2 sivua)
Laskiaissunnuntain, helatorstain ja muiden juhlapäivien vuosittaisen ajankohdan määräytyminen.
44 11
Pääsiäisen määräytyminen (1 sivu)
Laskukaavat, joiden avulla voi määrätä pääsiäisen paikan minä vuonna tahansa.
168 49
Ortodoksinen, juutalainen ja islamilainen kalenteri (2 sivua)
Tärkeimmät ortodoksiset, juutalaiset ja islamilaiset juhlapäivät. Kalentereita voi ostaa myös yksittäin. Saatavilla suomeksi ja ruotsiksi.
 132  49
Pimennykset (1 sivu)
Kaikki vuoden auringon- ja kuunpimennykset näkyvyysalueineen. Suomessa näkyvien osalta myös alkamis- ja päättymisajat.
114 25
Eri maiden kansallisia juhlapäiviä (2–6 sivua) Luetteloon on koottu 41 keskeisen maan juhlapäivät, mukana mm. kaikki EU-maat. Saatavilla maittain järjestetty versio, jossa mukana myös juhlapäivien nimet englanniksi, tai aikajärjestyksessä oleva lista, jossa kunkin päivän kohdalla luetellaan ne maat, joissa kyseinen päivä on vapaapäivä. Aikajärjestyksessä olevassa listassa maista käytetään kaksikirjaimisia lyhenteitä, ja se on helppo viedä taittotiedostoon. Voimme toimittaa myös yksittäisten, haluamienne maiden tiedot.

369 / 41 maata

23,90 / yksi maa

-
Kansallispäivät (2 sivua)
Noin sadan valtion kansallispäivä Afganistanista Zimbabween. Luettelo toimitetaan sekä aika- että aakkosjärjestyksessä. (Sami Feiring)
168 49
EU-maiden kansallispäivät (1 sivu)
Vanhojen ja uusien EU-maiden kansallispäivät ja lyhyet perustelut, miksi näitä päiviä juhlitaan.
114 49
Pyhäpäivien saarnatekstit (4 sivua)
Jokaisen pyhäpäivän saarnatekstit evankeliumikirjan mukaan. Teksti on saatavana sekä suomeksi että ruotsiksi.
168 49
Tapahtumaluettelo
Vuoden tärkeimmät tapahtumat Suomessa: kulttuuri- ja urheilutapahtumia, merkkipäiviä, valtiollisia tapahtumia, näyttelyitä, messuja ja juhlavuosia. Mukana myös muutamia keskeisimpiä kansainvälisiä tapahtumia. (Sami Feiring) Jos tilaa sekä tapahtuma- että teemapäiväluettelon, saa toisen 50 % alennuksella.
196 62
Teemapäiväluettelo
Vuoden tärkeimmät teemapäivät, -viikot ja -vuodet: maailman rukouspäivä, lukusunnuntai, kansainvälinen tanssin päivä, Itämeri-päivä, sydänviikko, Punaisen Ristin päivä, maailman ympäristöpäivä, vanhusten päivä jne. (Sami Feiring) Jos tilaa sekä tapahtuma- että teemapäiväluettelon, saa toisen 50 % alennuksella.
196 62
Tori- ja markkinapäivätiedot
Helsingin yliopistolla on sopimus Tori- ja markkinakaupan palvelukeskuksen kanssa Yliopiston almanakkan koottavista toripäivä- ja markkinatiedoista. Näin yliopisto saa vuosittain käyttöönsä kattavat listat maamme toripäivistä ja markkinatapahtumista. Seuraavan vuoden listat saatavissa toukokuusta lähtien. Saatavilla suomeksi ja ruotsiksi.
647  -
Tärkeitä kalenteripäivämääriä viidelle tai kymmenelle seuraavalle vuodelle (1–2 sivua) Taulukko kertoo juhlapyhien ja muiden tärkeiden kalenteripäivien ajankohdan kuluvan ja usean seuraavan vuoden osalta. Kätevä esimerkiksi suunniteltaesssa tulevien vuosien tapahtumia. 168 (1 sivu)
286 (2 sivua)
49 / 91
Ikuinen kalenteri (2 sivua)
Kolmen kätevän taulukon avulla voi määrittää viikonpäivän satoja vuosia eteen- tai taaksepäin.
300 91
Yliopiston kalakalenteri (1 sivu)
Almanakkatoimiston ja Yliopiston eläintieteilijöiden yhteistyönä laadittu kalojen syöntitaulukko, joka ottaa entistä paremmin huomioon viimeisimmät tutkimustulokset kalojen kuukausi- ja vuosirytmeistä. Niin sunnuntaikalastajille kuin todellisille kalamiehillekin!
142 49
Vanhan kansan onnenkalenteri (1 sivu)
Leikkimielinen kalenteri, johon on vanhojen almanakkojen tapaan merkitty jokaisen päivän kohdalle se eläinradan merkki, jossa kuu sijaitsee. Voit katsoa omat onnenpäiväsi oman horoskooppimerkkisi kohdalta.
142 49
Vanhan kansan sääkalenteri (1 sivu)
Vanhojen almanakkojen sääennustukset perustuivat yleensä siihen uskomukseen, että sää noudattaa samaa 19 vuoden jaksoa kuin kuun vaiheet. Vanhan kansan sääkalenterissa on joka päivälle merkitty 38 vuotta sitten vallinnut sää. Kalenterista voi seurata, oliko vanhan kansan uskomuksissa perää.
142 49
Myrskynmerkit (2 sivua)
Auringon, kuun ja planeettojen keskinäiset asennot symbolimuodossa.
168 49
Maailmankello (1/2 sivua)
Kellotaulun muotoon tehty kätevä taulukko, joka kertoo paljonko kello on Tokiossa, Pariisissa, Kairossa, Pekingissä, New Yorkissa jne., kun se on 12.00 Helsingissä.
63 25

Tietoa Suomesta ja muualta

   
Perustietoa Suomesta (1 sivu)
Tärkeimmät Suomea koskevat maantieteelliset, valtiolliset, taloudelliset ja muut tiedot. (Sami Feiring)
135 25
Suomen kaupungit (6 sivua)
Perustiedot kaikista Suomen kaupungeista: väkiluvut, veroäyrit ym. Uudet kuntaliitokset on otettu listassa huomioon.
224 74
Suomen historian vuosilukuja (2 sivua)
Suomen ja suomalaisten vaiheet esihistorialliselta ajalta näihin päiviin asti. Mukana niin yksittäiset tapahtumat eri elämänaloilta kuin niistä piirtyvät suuret kehityslinjat. (Sami Feiring)
168 49
Tietoja EU-maista (2 sivua)
Tärkeimmät tiedot kaikista nykyisistä EU-maista: asukasluku, pinta-ala, pääkaupunki, rahayksikkö ja aikavyöhyke.
168 49
Euroopan unioni (2 sivua)
Laajat ja selkeästi esitetyt perustiedot EU:sta kahdella kalenterisivulla: rakenne, historiaa, päätöksenteko, keskeisiä käsitteitä, henkilöitä jne. (Sami Feiring)
181 49
Maatunnukset (1 sivu)
Kaksikirjaimiset ja kolmikirjaimiset kansainväliset maatunnukset tärkeimmille maille. Tunnuksia käytetään mm. internetissä ja urheilukilpailuissa maiden tunnuksina.
114 25
Suomen rahan arvo (1 sivu)
Kertoimet, joilla eri vuosien raha (vuodesta 1875 alkaen) voidaan muuttaa nykyrahaksi. Perustuu Tilastokeskuksen tietoihin.
168 25
Suomen välimatkataulukko (1 sivu)
Kotimaan tärkeimpien paikkakuntien välimatkat.
114 25
Euroopan välimatkataulukko (1 sivu)
Euroopan tärkeimpien kaupunkien välimatkat.
114 25
Matkustajan muistilista (2 sivua)
Mitä on muistettava ennen matkaa mm. passista, viisumista ja rokotuksista sekä tärkeimpiä tullimääräyksiä. (Sami Feiring)
181 49
Mitat (2 sivua)
Taulukko keskeisimmistä mitoista vastaavuuksineen. Listan avulla muutat mailit ja meripeninkulmat metreiksi, gallonat litroiksi, celsiukset Fahrenheiteiksi ja unssit grammoiksi. Kaksisivuisessa versiossa on lisäksi mukana taulukko Vaate- ja jalkinekoot eri maissa.
168 49
Maantieteellisiä ennätyksiä
Mikä on maailman korkein talo? Missä on Suomen korkein vesiputous? Listattuna vastaukset näihin ja muihin kiinnostaviin ennätyslukemiin.
168 49

Puhelintietoutta

   
Hyödyllisiä puhelinnumeroita (1–2 sivua)
Mukana hätänumerot, päivystävä apteekki, pankki- ja luottokorttien katoamisilmoitusnumerot, viranomaisten numeroita, juna-, linja-auto- ja lentoliikenteen palvelunumerot, tiepalvelun päivystyspuhelin, puhelin- ja postiliikenteen neuvontanumerot sekä monet muut tärkeät ja hyödylliset numerot hinta- ja muine tietoineen. (Sami Feiring)
134 62
Ulkomaan suuntanumerot (1 sivu)
Laaja lista tärkeimpien maiden suuntanumeroista.
124 25
Ulkomaanpuheluopas (1 sivu)
Ulkomaanpuheluopas neuvoo miten toimia, kun puhelun soittaja ja vastaanottaja ovat eri maissa. Sisältää keskeisten maiden suuntanumerot ja ulkomaan tunnukset sekä kotimaiset neuvontanumerot, joihin voi soittaa puhelinongelmissa ympäri vuorokauden Suomesta ja ulkomailta. (Sami Feiring)
124 25
Puhelinaakkoset (1–2 sivua)
A niin kuin Aatami, B niin kuin Bertta, ... – suomeksihan nämä sujuvat. Mutta entä muilla kielillä? Puhelinaakkoset on koottu taulukkoon kahdella kielellä (1 sivu) tai neljällä kielellä (2 sivua): ruotsiksi, englanniksi, saksaksi ja ranskaksi. (Sami Feiring)
168 49

Muuta tietoutta

   
Autoilijan vuosimuistio (2 sivua)
Autoilijoiden tärkeät asiat kuukausi kuukaudelta, mm. renkaidenvaihdot, huollot, talvinopeudet jne.(Sami Feiring)
168 49
Hätäsivut (2 sivua)
Toiminta onnettomuuspaikalla ja hätäensiapu. (Sami Feiring)
166 49
Pelastusohjeet (1 sivu)
Yleisen hälytysmerkin tunnistaminen ja miten toimia, jos yleinen vaaramerkki annetaan. (Sisäministeriön pelastusosasto)
114 25
Jäteopas (1 sivu)
Mihin toimittaa vanhat autonrenkaat, paristot, elohopeakuumemittarit, loisteputket ja maalit? Entä mihin yleishyödyllisiin tarkoituksiin voin antaa vanhat vaatteet, huonekalut ja muun käyttökelpoisen tavaran? Jätehuollon aakkoset yhdelle sivulle koottuna. (Sami Feiring)
124 25

Login Form