logo

kalenterintek

Kalenteritiedot

Kaikki hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään laskutuksessa alv 24 %. Hinnat koskevat vuoden 2019 aineistoja.

Kalenterin perustiedot

Hinta euroa 

Nimipäivät
Helsingin yliopisto pitää yllä suomalaista ja suomenruotsalaista nimipäiväkalenteria. Yliopistolla on nimipäiväluetteloihin tekijänoikeus, ja nimipäivien julkaiseminen on mahdollista vain Almanakkatoimiston luvalla. Myös mobiilisovelluksissa ja internetissä julkaistavat nimipäivätiedot ovat tekijänoikeuden alaisia. Nimipäivien tekijänoikeus

ks. nimipäivä-hinnasto

Päivälista
Suomalaisesta ja suomenruotsalaisesta päivälistasta löytyvät vuoden jako viikkoihin ja kuukausiin sekä päivien nimeäminen viikonpäiviksi; mukana viikkonumerointi, kaikki vuoden pyhäpäivät ja yliopiston virallisesti vahvistamat merkkipäivät. Lisäksi päivälistaan kuuluvat viralliset ja vakiintuneet liputuspäivät, tasaus- ja seisauspäivät sekä kesäajan alkaminen ja päättyminen. Vuosikerrasta 2016 lähtien päivälistan hinta ei ole sidoksissa painosmäärään.

48,50

Kuun vaiheet
Useimmissa almanakoissa ovat merkittyinä myös täydenkuun, uudenkuun ja puolikuun hetket. Almanakkatoimistosta saatte vuoden kaikkien kuun vaiheiden päivämäärät ja minuuttiluvut.

 30,30

 Muut kalenteritiedot

Varsinaisten kalenteriosioiden lisäksi kalentereihin sijoitetaan usein erilaisia tietosivuja.

Almanakkatoimiston valmiit tietosivut toimitetaan tekstitiedostona tai Word-dokumenttina tai InDesign idml -muodossa, jolloin aineiston voi tyypittää ja asemoida haluamallaan tavalla. Osa on saatavissa myös valmiiksi taitettuina kalenterisivuina, jolloin hintaan lisätään taittomaksu. Pyydä tarjous haluamallesi sivukoolle. Kustakin tietosivusta on ilmoitettu sen viitteellinen laajuus taskukalenterisivuina.

Taulukossa mainitaan, millä kielillä ko. tietosivu on saatavilla. Useimmat suomenkielisiksi mainitut aineistot voidaan tilauksesta toimittaa myös ruotsinkielisinä.

Lisäkäyttöhinta koskee saman sivun käyttöä jossakin muussa saman julkaisijan kalenterissa samana vuonna. Kaikki hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään laskutuksessa alv 24 %. Hinnat koskevat vuoden 2019 aineistoja.

Kalenteritietoutta

Hinta euroa  Lisäkäyttöhinta euroa
Auringon nousu- ja laskuajat (1 taskukalenterisivu)
Kalenterin perusaineistoa. Auringon nousu- ja laskuajat viiden peruspaikkakunnan mukaan kymmenen päivän välein.

Helsingin ja Oulun tiedot joka toiselta päivältä

Päivittäiset tiedot yksittäiselle paikkakunnalle
1. paikkakunta
seuraavat paikkakunnat
165165


167
48 / kpl
4848
Kalenterin juhlapäivät (1/2 sivua)
Laskiaissunnuntain, helatorstain ja muiden juhlapäivien vuosittaisen ajankohdan määräytyminen.
43 11
Pääsiäisen määräytyminen (1 sivu)
Laskukaavat, joiden avulla voi määrätä pääsiäisen paikan minä vuonna tahansa.
165 48
Ortodoksinen, juutalainen ja islamilainen kalenteri (2 sivua)
Tärkeimmät ortodoksiset, juutalaiset ja islamilaiset juhlapäivät. Kalentereita voi ostaa myös yksittäin. Saatavilla suomeksi ja ruotsiksi.
 130  48
Pimennykset (1 sivu)
Kaikki vuoden auringon- ja kuunpimennykset näkyvyysalueineen. Suomessa näkyvien osalta myös alkamis- ja päättymisajat.
112 24
Eri maiden kansallisia juhlapäiviä (2–6 sivua) Luetteloon on koottu 41 keskeisen maan juhlapäivät, mukana mm. kaikki EU-maat. Saatavilla maittain järjestetty versio, jossa mukana myös juhlapäivien nimet englanniksi, tai aikajärjestyksessä oleva lista, jossa kunkin päivän kohdalla luetellaan ne maat, joissa kyseinen päivä on vapaapäivä. Aikajärjestyksessä olevassa listassa maista käytetään kaksikirjaimisia lyhenteitä, ja se on helppo viedä taittotiedostoon. Voimme toimittaa myös yksittäisten, haluamienne maiden tiedot.

362 / 41 maata

23,50 / yksi maa

-
Kansallispäivät (2 sivua)
Noin sadan valtion kansallispäivä Afganistanista Zimbabween. Luettelo toimitetaan sekä aika- että aakkosjärjestyksessä. (Sami Feiring)
165 48
EU-maiden kansallispäivät (1 sivu)
Vanhojen ja uusien EU-maiden kansallispäivät ja lyhyet perustelut, miksi näitä päiviä juhlitaan.
112 48
Pyhäpäivien saarnatekstit (4 sivua)
Jokaisen pyhäpäivän saarnatekstit evankeliumikirjan mukaan. Teksti on saatavana sekä suomeksi että ruotsiksi.
165 48
Tapahtumaluettelo
Vuoden tärkeimmät tapahtumat Suomessa: kulttuuri- ja urheilutapahtumia, merkkipäiviä, valtiollisia tapahtumia, näyttelyitä, messuja ja juhlavuosia. Mukana myös muutamia keskeisimpiä kansainvälisiä tapahtumia. (Sami Feiring) Jos tilaa sekä tapahtuma- että teemapäiväluettelon, saa toisen 50 % alennuksella.
192 61
Teemapäiväluettelo
Vuoden tärkeimmät teemapäivät, -viikot ja -vuodet: maailman rukouspäivä, lukusunnuntai, kansainvälinen tanssin päivä, Itämeri-päivä, sydänviikko, Punaisen Ristin päivä, maailman ympäristöpäivä, vanhusten päivä jne. (Sami Feiring) Jos tilaa sekä tapahtuma- että teemapäiväluettelon, saa toisen 50 % alennuksella.
192 61
Tori- ja markkinapäivätiedot
Helsingin yliopistolla on sopimus Tori- ja markkinakaupan palvelukeskuksen kanssa Yliopiston almanakkan koottavista toripäivä- ja markkinatiedoista. Näin yliopisto saa vuosittain käyttöönsä kattavat listat maamme toripäivistä ja markkinatapahtumista. Seuraavan vuoden listat saatavissa toukokuusta lähtien. Saatavilla suomeksi ja ruotsiksi.
634  -
Tärkeitä kalenteripäivämääriä viidelle tai kymmenelle seuraavalle vuodelle (1–2 sivua) Taulukko kertoo juhlapyhien ja muiden tärkeiden kalenteripäivien ajankohdan kuluvan ja usean seuraavan vuoden osalta. Kätevä esimerkiksi suunniteltaesssa tulevien vuosien tapahtumia. 165 (1 sivu)
281 (2 sivua)
48 / 90
Ikuinen kalenteri (2 sivua)
Kolmen kätevän taulukon avulla voi määrittää viikonpäivän satoja vuosia eteen- tai taaksepäin.
294 90
Yliopiston kalakalenteri (1 sivu)
Almanakkatoimiston ja Yliopiston eläintieteilijöiden yhteistyönä laadittu kalojen syöntitaulukko, joka ottaa entistä paremmin huomioon viimeisimmät tutkimustulokset kalojen kuukausi- ja vuosirytmeistä. Niin sunnuntaikalastajille kuin todellisille kalamiehillekin!
139 48
Vanhan kansan onnenkalenteri (1 sivu)
Leikkimielinen kalenteri, johon on vanhojen almanakkojen tapaan merkitty jokaisen päivän kohdalle se eläinradan merkki, jossa kuu sijaitsee. Voit katsoa omat onnenpäiväsi oman horoskooppimerkkisi kohdalta.
139 48
Vanhan kansan sääkalenteri (1 sivu)
Vanhojen almanakkojen sääennustukset perustuivat yleensä siihen uskomukseen, että sää noudattaa samaa 19 vuoden jaksoa kuin kuun vaiheet. Vanhan kansan sääkalenterissa on joka päivälle merkitty 38 vuotta sitten vallinnut sää. Kalenterista voi seurata, oliko vanhan kansan uskomuksissa perää.
139 48
Myrskynmerkit (2 sivua)
Auringon, kuun ja planeettojen keskinäiset asennot symbolimuodossa.
165 48
Maailmankello (1/2 sivua)
Kellotaulun muotoon tehty kätevä taulukko, joka kertoo paljonko kello on Tokiossa, Pariisissa, Kairossa, Pekingissä, New Yorkissa jne., kun se on 12.00 Helsingissä.
62 24

Tietoa Suomesta ja muualta

   
Perustietoa Suomesta (1 sivu)
Tärkeimmät Suomea koskevat maantieteelliset, valtiolliset, taloudelliset ja muut tiedot. (Sami Feiring)
132 24
Suomen kaupungit (6 sivua)
Perustiedot kaikista Suomen kaupungeista: väkiluvut, veroäyrit ym. Uudet kuntaliitokset on otettu listassa huomioon.
219 73
Suomen historian vuosilukuja (2 sivua)
Suomen ja suomalaisten vaiheet esihistorialliselta ajalta näihin päiviin asti. Mukana niin yksittäiset tapahtumat eri elämänaloilta kuin niistä piirtyvät suuret kehityslinjat. (Sami Feiring)
165 48
Tietoja EU-maista (2 sivua)
Tärkeimmät tiedot kaikista nykyisistä EU-maista: asukasluku, pinta-ala, pääkaupunki, rahayksikkö ja aikavyöhyke.
165 48
Euroopan unioni (2 sivua)
Laajat ja selkeästi esitetyt perustiedot EU:sta kahdella kalenterisivulla: rakenne, historiaa, päätöksenteko, keskeisiä käsitteitä, henkilöitä jne. (Sami Feiring)
178 48
Maatunnukset (1 sivu)
Kaksikirjaimiset ja kolmikirjaimiset kansainväliset maatunnukset tärkeimmille maille. Tunnuksia käytetään mm. internetissä ja urheilukilpailuissa maiden tunnuksina.
112 24
Suomen rahan arvo (1 sivu)
Kertoimet, joilla eri vuosien raha (vuodesta 1875 alkaen) voidaan muuttaa nykyrahaksi. Perustuu Tilastokeskuksen tietoihin.
165 24
Suomen välimatkataulukko (1 sivu)
Kotimaan tärkeimpien paikkakuntien välimatkat.
112 24
Euroopan välimatkataulukko (1 sivu)
Euroopan tärkeimpien kaupunkien välimatkat.
112 24
Matkustajan muistilista (2 sivua)
Mitä on muistettava ennen matkaa mm. passista, viisumista ja rokotuksista sekä tärkeimpiä tullimääräyksiä. (Sami Feiring)
178 48
Mitat (2 sivua)
Taulukko keskeisimmistä mitoista vastaavuuksineen. Listan avulla muutat mailit ja meripeninkulmat metreiksi, gallonat litroiksi, celsiukset Fahrenheiteiksi ja unssit grammoiksi. Kaksisivuisessa versiossa on lisäksi mukana taulukko Vaate- ja jalkinekoot eri maissa.
165 48
Maantieteellisiä ennätyksiä
Mikä on maailman korkein talo? Missä on Suomen korkein vesiputous? Listattuna vastaukset näihin ja muihin kiinnostaviin ennätyslukemiin.
165 48

Puhelintietoutta

   
Hyödyllisiä puhelinnumeroita (1–2 sivua)
Mukana hätänumerot, päivystävä apteekki, pankki- ja luottokorttien katoamisilmoitusnumerot, viranomaisten numeroita, juna-, linja-auto- ja lentoliikenteen palvelunumerot, tiepalvelun päivystyspuhelin, puhelin- ja postiliikenteen neuvontanumerot sekä monet muut tärkeät ja hyödylliset numerot hinta- ja muine tietoineen. (Sami Feiring)
131 61
Kotimaan suuntanumerot (1 sivu)
Kotimaan teleliikennealueet suuntanumeroineen.
121 24
Ulkomaan suuntanumerot (1 sivu)
Laaja lista tärkeimpien maiden suuntanumeroista.
121 24
Ulkomaanpuheluopas (1 sivu)
Ulkomaanpuheluopas neuvoo miten toimia, kun puhelun soittaja ja vastaanottaja ovat eri maissa. Sisältää keskeisten maiden suuntanumerot ja ulkomaan tunnukset sekä kotimaiset neuvontanumerot, joihin voi soittaa puhelinongelmissa ympäri vuorokauden Suomesta ja ulkomailta. (Sami Feiring)
121 24
Puhelinaakkoset (1–2 sivua)
A niin kuin Aatami, B niin kuin Bertta, ... – suomeksihan nämä sujuvat. Mutta entä muilla kielillä? Puhelinaakkoset on koottu taulukkoon kahdella kielellä (1 sivu) tai neljällä kielellä (2 sivua): ruotsiksi, englanniksi, saksaksi ja ranskaksi. (Sami Feiring)
165 48

Muuta tietoutta

   
Autoilijan vuosimuistio (2 sivua)
Autoilijoiden tärkeät asiat kuukausi kuukaudelta, mm. renkaidenvaihdot, huollot, talvinopeudet jne.(Sami Feiring)
165 48
Hätäsivut (2 sivua)
Toiminta onnettomuuspaikalla ja hätäensiapu. (Sami Feiring)
163 48
Pelastusohjeet (1 sivu)
Yleisen hälytysmerkin tunnistaminen ja miten toimia, jos yleinen vaaramerkki annetaan. (Sisäministeriön pelastusosasto)
112 24
Jäteopas (1 sivu)
Mihin toimittaa vanhat autonrenkaat, paristot, elohopeakuumemittarit, loisteputket ja maalit? Entä mihin yleishyödyllisiin tarkoituksiin voin antaa vanhat vaatteet, huonekalut ja muun käyttökelpoisen tavaran? Jätehuollon aakkoset yhdelle sivulle koottuna. (Sami Feiring)
121 24

Login Form