logo

kalenterintek

Kalenterinteon ABC

Näin teet kuvakalenterin

 1. Ole ajoissa
  Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ennen seuraavan kalenterivuoden alkua. Syksy on aktiivisinta kalenterien tekoaikaa. Mieti, millaisen kalenterin haluat ja kuinka monta kappaletta sitä tarvitset.
 2. Tilaa kalenteriaineistot
  Kalenterin teko sujuu helpoiten valmiita kalenteripohjia käyttämällä. Valitse  sopiva kuvakalenterimalli. Tilaa se tilauslomakkeella tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja kerro samalla alustava painosmäärä. Lähetämme sinulle sähköpostitse tilaamasi aineiston. Tilaukseesi liittyvä alkulasku (yleensä puolet kalenteripohjan hinnasta ja kalenteritietojen vähimmäishinnat) lähtee ilmoittamaasi laskutusosoitteeseen. Voit myös tehdä kalenterin itse ja tilata Almanakkatoimistosta vain tarvitsemasi kalenteritiedot (päivälistat, kuun vaiheet, nimipäivät tms.). Ota huomioon, että tämä vaihtoehto lisää graafikon työtä sekä kasvattaa virheiden mahdollisuutta.
 3. Hanki kuvat
  Hanki kalenteriin kuvat, joiden tekninen laatu riittää painatukseen. Varmista, että sinulla on oikeudet kuvien käyttöön. Sovi kuvien hinnoista kuvaajien kanssa.
 4. Etsi graafikko
  Ota yhteys yhteen tai useampaan graafikkoon ja pyydä tarjous kalenterin suunnittelusta. Myös kirjapainot tarjoavat taittopalveluja. Valitse graafikko ja sovi työn aikataulu niin, että kalenterin painatukselle jää tarpeeksi aikaa. Huolehdi siitä, että copyright-tiedot ja kuvaajien nimet näkyvät kalenterissa.
 5. Etsi painopaikka
  Pyydä kirjapainolta hyvissä ajoin tarjous kalenterin painatuksesta. Yleensä tarjouksia kannattaa pyytää muutamalta eri painolta. Tärkeitä tietoja ovat kalenterin koko, sivumäärä, paperin laatu, väritys, painosmäärä ja aikataulu. Kirjapainot auttavat mielellään teknisissä asioissa. Tee päätös painopaikasta.
 6. Tarkista
  Tarkista graafikon tekemä kalenteriaineisto ja toimita se kirjapainoon aikataulun mukaisesti. Maksa graafikolle ja kuvaajille sovitut palkkiot.
 7. Toimita näytekappale ja painosmäärätieto
  Kun kalenteri on painettu, toimita siitä kahden viikon kuluessa näytekappale ja painosmäärätieto Almanakkatoimistoon. Saat sen jälkeen tilaukseesi liittyvän loppulaskun. Muista, että nimipäivämaksu määräytyy kalenterin lopullisen painosmäärän mukaan. Maksa myös kirjapainon lasku.
 8. Ihaile valmista kalenteriasi!

 

Login Form