Aika ja kalenteri -keskustelutilaisuus 29.4.2015 klo 17–19

Yliopiston almanakka on ollut vuosisatojen ajan kansalaisten tietolähde. Miten almanakka on vaikuttanut suomalaisten aikakäsitykseen? Mikä on kansallisten ja kirkollisten juhlapäivien yhteiskunnallinen merkitys? Entä miksi maassamme vietetään nimipäiviä?

Helsingin yliopisto täyttää tänä vuonna 375 vuotta. Yksi juhlavuoden tapahtumista on Yliopisto kansakunnan rakentajana -kokonaisuus, jonka merkeissä järjestetään viisi kaikille avointa keskustelutilaisuutta.

Aika ja kalenteri -teemasta keskustelevat keskiviikkona 29.4. klo 17−19 Yliopiston almanakkatoimiston johtaja Minna Saarelma-Paukkala, professori Heikki Oja ja kirkkoneuvos Pekka Huokuna.

Paikka: Helsingin yliopiston päärakennus, Fabianinkatu 33, Sali 12 (3. krs). Tervetuloa!

Lue lisää: Yliopisto kansakunnan rakentajana -keskustelusarja (Helsingin yliopiston alumniyhdistyksen sivut)

Teemme kalenterin 2015 -esite on ilmestynyt

Almanakkatoimiston esite Teemme kalenterin vuodelle 2015 on ilmestynyt. Vuoden 2015 aineistot ovat siis valmiit ja tilattavissa. Kevät on oivallista kalenterintekoaikaa, ja kalenteriaineistot kannattaakin tilata ajoissa ennen syksyn ruuhkia. Tutustu kalenterinteon yksityiskohtiin verkkosivujemme Kalenterin tekeminen -osiossa. Verkkosivuilta löytyy myös pdf-mallit esitteen kalentereista.

Lue: Teemme kalenterin vuodeksi 2015

Liputus lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2013

Sisäasiainministeriö määrää valtion virastot ja laitokset liputtamaan lapsen oikeuksien päivänä keskiviikkona 20. marraskuuta. Ministeriö suosittaa myös yleistä liputusta mainittuna päivänä.

Lapsen oikeuksien päivää ei toistaiseksi merkitä kalentereihin liputuspäiväksi. Liputuksesta kerätään ensin kokemusta ja palautetta usealta vuodelta, minkä jälkeen harkitaan päivän lisäämistä liputuspäivien listaan.

Sisäasiainministeriön tiedote 1.10.2013: Sisäministeri Räsänen: Lapsen oikeuksien päivänä 20.11. liputetaan

Liputus ja juhlapäivät almanakkatoimiston sivuilla

Verkkosivu-uudistus

Almanakkatoimiston verkkosivut ovat uudistuneet – tervetuloa tutustumaan!

Sivut julkaistaan ensin suomenkielisinä, ja ruotsin- ja englanninkieliset versiot saadaan kevään 2014 aikana.

Almanakkatoimiston blogissa ilmestyy kiinnostavia puheenvuoroja kalenterimaailman kysymyksistä. Blogia kirjoittavat Almanakkatoimiston työntekijät ja muut kalenterimaailman asiantuntijat.

Sivuston suunnittelussa on pyritty helppokäyttöisyyteen ja selkeyteen. Otamme mielellämme vastaan palautetta uusista sivuista yhteydenottolomakkeen kautta.

Almanakkatoimiston emoyhtiölle uusi nimi

Helsingin yliopiston almanakkatoimiston emoyhtiönä on sen perustamisesta lähtien, vuodesta 1994, toiminut Helsingin yliopiston Kehityspalvelut Oy. Emoyhtiön nimi on nyt muutettu: uusi nimi on Helsingin yliopiston Kalenteripalvelut Oy.

"Uusi nimi kuvaa paremmin yhtiön nykyistä toimintaa, joka keskittyy yliopiston kalenteritiedotukseen ja sen almanakkaliiketoiminnan hoitamiseen", toteaa Almanakkatoimiston johtaja Minna Saarelma-Paukkala. Hän toimii myös emoyhtiön toimitusjohtajana.

Helsingin yliopiston Kehityspalvelut Oy perustettiin 1980-luvun alussa yliopiston kaupallisen liiketoiminnan kehittäjäksi. Koska yhtiön muut toiminnot olivat vuosien varrella siirtyneet yhtiön ulkopuolelle, nimenmuutos katsottiin tarpeelliseksi.