logo

Julkaisut | Publikationer | Publications

Yliopiston almanakka 2016 nyt myös mobiilisovelluksena

Perinteinen Yliopiston almanakka julkaistaan vuodelle 2016 myös mobiiliversiona. Mobile Means Oy:n luoma almanakkasovellus on ollut markkinoilla jo vuodesta 2013, mutta vuosikerrasta 2016 lähtien yhteistyötä Yliopiston almanakkatoimiston kanssa on tiivistetty ja tietosisältöä kasvatettu.

"Aikoinaan almanakka kaivettiin päivittäin esille omalta paikaltaan piirongin laatikosta. Nykyisin ihmisten arki on liikkuvaa, mutta päivittäistä allakkatietoa tarvitaan olinpaikasta riippumatta", kertoo Yliopiston almanakkatoimiston johtaja Minna Saarelma-Paukkala.

Yliopiston almanakan mobiiliversio sisältää suomalaiset ja suomenruotsalaiset nimipäivät, liputuspäivät, kalenterin merkkipäivät ja tärkeimmät pyhäpäivät sekä kirkollisten pyhien saarnatekstit. Sovelluksesta löytyy tietoa vuoden 2016 auringon- ja kuunpimennyksistä, auringon nousu- ja laskuajat valitulla paikkakunnalla sekä kuun vaiheet. Lueteltuna ovat paperiversiosta tutut ortodoksisen kirkon juhlapäivät sekä juutalainen ja islamilainen kalenteri. Lisäksi mobiilialmanakassa on tietoa nimenannosta ja liputuksesta, ja myös tori- ja markkinapäivät sekä tapahtuma- ja teemakalenterit on koottu sovellukseen.

Osa almanakkatiedoista, kuten kuun ja planeettojen nousu- ja laskuajat sekä aiempien vuosien säätilastot, löytyy ainoastaan paperiversiosta.

"Mobiilialmanakkaan on pyritty ottamaan mukaan almanakan käytetyin sisältö niin, että tekniset ratkaisut ovat mahdollisimman toimivia. Mobiiliversiossa perinteisen Yliopiston almanakan käyttömahdollisuuksia on laajennettu: sovellus esimerkiksi antaa automaattisesti sääennusteen tuleville päiville käyttäjän sijainnin mukaan. Myös muistiinpanoille on paremmin tilaa", kertoo Mobile Meansin toimitusjohtaja Petri Laaksonen.

Yliopiston almanakka 2016 -mobiilisovellus on saatavilla iOS-, Windows Phone- ja Android-käyttöjärjestelmille. Sovelluksen löytää kunkin mobiililaitteen omasta sovelluskaupasta esimerkiksi hakusanalla "almanakka". Sovelluksen hinta on 3,99 euroa.

Yliopiston almanakan julkaisija on Helsingin yliopiston almanakkatoimisto, joka palvelee kansalaisia kalentereihin liittyvissä asioissa. Almanakkatoimisto myy kalenterien tekijöille nimipäivien julkaisuoikeuksia, muita kalenteritietoja ja valmiita kalenteripohjia. Lisäksi se vastaa suomalaiseen kalenteriin liittyvästä tiedotuksesta.

Lisätietoja:

Yliopiston almanakkatoimiston johtaja Minna Saarelma-Paukkala,
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 02941 22947

Mobile Means Oy:n toimitusjohtaja Petri Laaksonen,
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 040 511 1659

 

Login Form