logo

Julkaisut | Publikationer | Publications

Yliopiston almanakka ja Universitetsalmanackan 2016 on julkaistu

Perinteinen Yliopiston almanakka / Universitetsalmanackan on suomalaisten suosikkialmanakka, joka on ilmestynyt suomenkielisenä jo vuodesta 1705 ja ruotsinkielisenä vuodesta 1608 lähtien. Sekä keltakantisesta suomenkielisestä että sinikantisesta ruotsinkielisestä versiosta on saatavilla taskukokoinen (A6) versio. Suomenkielisestä ilmestyy myös suurempi (A4), isotekstinen versio.

Yliopiston almanakkaan ovat alusta saakka kuuluneet olennaisesti ajankohtaiset asiantuntija-artikkelit. Vuoden 2016 Yliopiston almanakan artikkeli käsittelee Suomen vaihtelevien vuorokauden- ja vuodenaikojen vaikutusta ihmisen terveyteen. Artikkelissa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkijaprofessori Timo Partonen selvittää muun muassa, miten ruokailutottumuksemme vaihtelevat vuodenaikojen mukaan, kuinka valo, lämpötila ja ikä vaikuttavat uneen ja millaisia vaikutuksia pitkällä, pimeällä talvella on sydämen toimintaan.

Tuttuun tapaan Yliopiston almanakka sisältää Suomen kalenterin juhlapäivät, suomalaiset nimipäivät, kirkollisten pyhien tekstit, kuun vaiheet, planeettojen liikkeet sekä auringon nousu- ja laskuajat viidellä paikkakunnalla. Yliopiston almanakan sivuilla on myös paljon muuta tähtitieteellistä aineistoa, kuten auringon ja kuun pimennykset sekä kuun ilmiöt sekä nousu- ja laskuajat eri paikkakunnilla. Yliopiston almanakassa on myös erilaisia säätaulukkoja.

Lisäksi Yliopiston almanakassa ovat listattuina ortodoksisen kirkon juhlat sekä juutalaisen ja islamilaisen kalenterin merkkipäivät, liputuspäivät Suomessa, tulevien vuosien tärkeät kalenteripäivät sekä Suomen markkina- ja toripäivät. Yliopiston almanakkaan mahtuu myös tietoa suosituimmista etunimistä.

Yliopiston almanakan julkaisija on Helsingin yliopisto ja vuosikerrasta 2016 lähtien sen kustantaja on Kustannusosakeyhtiö Otava. Muiden myynnissä olevien almanakkojen joukosta sen perinteisen tunnistaa otsikosta Yliopiston almanakka / Universitetsalmanackan.

Lisätietoja: Yliopiston almanakkatoimisto, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 02941 22942

Login Form