logo

Julkaisut | Publikationer | Publications

Yliopiston almanakan kustantaja vaihtuu

Perinteinen Yliopiston almanakka on kuulunut monien kotien vakiovarusteisiin jo sukupolvien ajan. Kalenterin julkaisija on Helsingin yliopisto, ja sen kustantaja on nyt vuosikerrasta 2016 lähtien Kustannusosakeyhtiö Otava. Yliopiston almanakka 2016 ilmestyy elokuussa 2015 sekä suomeksi että ruotsiksi (Universitetsalmanackan).

"Iloitsemme tästä yhteistyöstä ja siitä, että olemme saaneet tämän perinteikkään julkaisun kustannusohjelmaamme", toteaa Otavan tietokirjapäällikkö Eva Reenpää.

"Kustannussopimus Otavan kanssa on nyt allekirjoitettu almanakkavuosikerroille 2016–2020. Aiemmin kalenterin kustantajana toimi Ajasto Paperproducts Oy", Yliopiston almanakkatoimiston johtaja Minna Saarelma-Paukkala kertoo.

Yliopiston almanakka on tiivis tietopaketti

Almanakka sisältää Suomen kalenterin juhlapäivät, suomalaiset nimipäivät aakkosellisena listana, kirkollisten pyhien tekstit, kuun vaiheet, planeettojen liikkeet sekä auringon nousu- ja laskuajat Helsingissä, Jyväskylässä, Oulussa, Sodankylässä ja Utsjoella.

Almanakassa on runsaasti muutakin tähtitieteellistä aineistoa, esimerkiksi  auringon ja kuun pimennykset, kuun ilmiöt ja sen nousu- ja laskuajat eri paikkakunnilla, auringon liikkeet eläinradalla, aamu- ja iltahämärän sekä pimeyden kestoajat, kesäyön auringon ja kaamosajan päivämäärät. Almanakassa on myös erilaisia säätaulukkoja.

Yliopiston almanakka sisältää tulevien vuosien tärkeät kalenteripäivät sekä ortodoksisen kirkon juhlat, juutalaisen ja islamilaisen kalenterin merkkipäivät. Siinä julkaistaan myös tiedot kalenterivuoden markkina- ja toripäivistä Suomessa.

Almanakassa on myös ajankohtainen teema-artikkeli sekä tietoa edellisen vuoden suosituimmista etunimistä ja nimitrendeistä.

Almanakka ilmestyi ensi kerran suomeksi vuonna 1705. Vuonna 1996 perinteinen Almanakka muuttui Yliopiston almanakaksi, joka on Suomen myydyimpiä almanakkoja.

Login Form