Tulossa uusia merkkipäiviä ja nimiä kalentereihin Suomessa – seuraa tilaisuutta paikan päällä tai verkossa

Tervetuloa vuoden 2020 kalenteriuudistuksen julkistukseen, joka pidetään keskiviikkona 29.8. kello 14.00-16.00 Helsingin yliopiston Tiedekulmassa Yliopistonkatu 4! Tilaisuus on avoin niin medialle kuin nimistä ja kalentereista kiinnostuneille kansalaisille.

Suomalainen kalenteri uudistuu jälleen vuonna 2020. Kalenteriin tulee yksi uusi liputuspäivä ja yksi uusi merkkipäivä ilman lipunkuvaa. Lisäksi suomalaiseen nimipäiväkalenteriin saadaan 35 ja suomenruotsalaiseen kalenteriin 38 uutta nimeä.

Kalenteriuudistuksen 2020 julkistustilaisuudessa Tiedekulmassa 29.8. kello 14.00 kerrotaan, mitä nämä uudet merkkipäivät ovat ja miksi juuri ne on valittu suomalaiseen kalenteriin 2020-luvulla. Tilaisuudessa on mukana kyseisiin päiviin liittyviä vieraita niin valtionhallinnosta kuin järjestöistä.

Edellisen kerran uusia merkkipäiviä lisättiin kalenteriin vuonna 2014, jolloin huhtikuun 8. päivälle tuli romanien kansallispäivä (ilman lipunkuvaa). Vuonna 2011 kalenteriin lisättiin uutena liputuspäivänä Jean Sibeliuksen päivä, suomalaisen musiikin päivä 8.12. ja vuonna 2010 yrittäjän päivä (ilman lipunkuvaa).

Nimipäiväuudistus tehtiin nyt elossa olevan väestön nimien perusteella

Yliopiston nimipäiväasiantuntijat dosentti Minna Saarelma-Paukkala ja FT Leila Mattfolk kertovat Tiedekulmassa vuoden 2020 nimipäiväuudistuksen taustoista ja paljastavat kalentereihin tulevat uudet nimet. Nimipäiväkalentereita on 1990-luvulta alkaen uudistettu viiden vuoden välein. Vuoden 2020 uudistus on nyt ensi kerran laadittu elossa olevan väestön nimistön pohjalta, jotta mahdollisimman monella suomalaisella olisi mahdollisuus viettää nimipäivää. Mitä nyt kalentereihin hyväksytyt nimet kertovat maamme etunimitrendeistä?

Tilaisuus on tarkoitettu niin medialle kuin kalenteriasioista kiinnostuneille kansalaisille. Aikaa on varattu myös keskustelulle. Tervetuloa!

Tilaisuutta 29.8. voi seurata myös verkossa, jonne se myös tallentuu https://www.helsinki.fi/fi/ajankohtaista/unitube

Lisätiedot:

Minna Saarelma-Paukkala, Yliopiston almanakkatoimisto, puhelin 02941 22947 / 02941 22942, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Minna Meriläinen-Tenhu, viestinnän asiantuntija, @MinnaMeriTenhu, 050 415 0316, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.