Helsingin yliopiston almanakkatoimisto palvelee kansalaisia kalentereihin liittyvissä asioissa.
Yliopistolla on tekijänoikeus suomalaiseen ja suomenruotsalaiseen nimipäiväluetteloon sekä laatimiinsa eläinten nimipäivälistoihin. Almanakkatoimisto myy kalenterien tekijöille nimipäivien julkaisuoikeuksia, muita kalenteritietoja ja valmiita kalenteripohjia. Lisäksi se julkaisee vuosittain perinteisen Yliopiston almanakan ja Yliopiston nimipäiväalmanakan sekä vastaa suomalaiseen kalenteriin liittyvästä tiedotuksesta.
Meillä suomalaisilla on vahva nimipäiväperinne, jonka juuret juontavat keskiajan katoliseen pyhimyskalenteriin. Harva sen sijaan tietää, että nimipäivät saivat 1930-luvulla jalansijaa myös Ambomaalla, nykyisen Namibian pohjoisosassa.
Ahvenanmaan itsehallinto täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Juhlavuosi alkoi jo 9. kesäkuuta 2021, ja sen aikana on ollut tarjolla monipuolista ohjelmaa, mm. kulttuuritapahtumia. Merkkivuosi huipentuu kesäkuun 9. päivänä 2022 maakuntapäivien 100-vuotisjuhlaan. Sisäministeriö suosittaa yleistä liputusta Ahvenanmaan itsehallintopäivänä koko Suomessa. Varsinkin Ahvenanmaalla nostetaan salkoon liehumaan myös maakunnan oma sini-kelta-punalippu.
Kun kevät koittaa, alkavat kirsikkapuut kukkia ja on aika viettää hanami-juhlaa. Hanami on japania ja tarkoittaa kukkien katselemista. Sanassa on myös kiteytettynä hanami-juhlan päätarkoitus: katsella kirsikkapuiden kukintaa. Sinistä taivasta vasten huojuvat vaaleanpunaiset kirsikankukkapilvet ovatkin lumoavaa katseltavaa. Kirsikoiden kukinta ihastuttaa ihmisiä joka puolella maailmaa, mutta alun perin juhla on kotoisin Japanista. Siellä se on yksi vuoden merkittävimmistä juhlista.
Konstantinopolin patriarkaattiin kuuluva autonominen Suomen ortodoksinen kirkko on ainoa ortodoksinen kirkko maailmassa, joka viettää pääsiäistä gregoriaanisen kalenterin mukaan – eli samaan aikaan kuin muutkin suomalaiset. Suomalaisten ortodoksien pääsiäinen voi siten eri vuosina ajallisesti poiketa jopa useita viikkoja, tai olla samaan aikaan, muun ortodoksisen maailman pääsiäisen vietosta.
Maaliskuun 10. päivä on suomalaisessa kalenterissa Auroran nimipäivä. Tänä vuonna tätä päivää vietetään tavallista näyttävämmin, kun Diakonissalaitoksen Ole Aurora -kampanja toteutetaan maaliskuun alussa yhdessä Fazerin ja Yliopiston almanakkatoimiston kanssa.